ЮНЕСКО допоможе захистити експонати кримських музеїв від зазіхань росіян

Україна отримала підтримку ЮНЕСКО в питанні захисту її культурних цінностей у зв'язку з анексією Криму

Про це повідомив в.о. міністра культури України Євген Нищук після зустрічі з генеральним секретарем ЮНЕСКО в Парижі, передає "Укрінформ".

"Я зустрівся з ( генсеком ЮНЕСКО) Іриною Боковий, яка з розумінням поставилася до стурбованості українського уряду щодо захисту культурних цінностей та пам'яток у Криму. Ми також отримали її підтримку відповідно до мандату ЮНЕСКО в частині прийняття нею резолюцій щодо захисту українських культурних цінностей та готовності до посередництва цієї організації у вирішенні проблемних питань між Україною і Російською Федерацією", - розповів Нищук .

Він повідомив, що генсек ЮНЕСКО приїде до Києва 22-23 квітня для обговорення питань захисту в Україні пам'яток всесвітньої спадщини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з кримських музеїв до Росії масово вивозяться цінні експонати.

У зв’язку з цим Міністерство культури вирішило на законодавчому рівні вирішуватися питання з повернення в Україну цих експонатів.

Вже найближчим часом Мінкульт спільно з Радою Європи , Євросоюзом і ЮНЕСКО мають намір розробити програму управління культурою в умовах кризи - на окупованих територіях.