Земляки Царьова вигуками «Ганьба» відреагували на його участь у президентських перегонах

У Дніпропетровську на народному вічі в неділю сотні прихильників Євромайдану обговорювали кандидатури претендентів на крісло президента України та вирішували, як вони самі можуть взяти участь у контролі за виборами

Люди прийшли з синьо-жовтими прапорами та прапором Європейського союзу, пише «Радіо Свобода». 

За словами учасників віча, прихильники Євромайдану в жодному разі не підтримають кандидатури людей, причетних до Партії регіонів, зокрема вигуками «Ганьба» відреагували учасники віча на прізвище земляка Олега Царьова.
 
Як зазначив у коментарі координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко, активістів закликають долучитись до формування окружних та дільничних виборчих комісій, а також попрацювати на виборах спостерігачами.
 
«Ми звертаємось до людей – максимальна участь, максимальна явка. Участь – в тому, щоб контролювати ці вибори, ставати членами комісій, ставати спостерігачами, йти на вибори, не залишатись байдужими, як ми не залишаємось уже п’ятий місяць на Майдані. Ще один меседж: кандидат у президенти має бути передусім українцем, патріотом, проєвропейським політиком», – сказав Віктор Романенко.
 
Цього ж дня молоді прихильники євроінтеграції намалювали на центральній площі міста, де відбувалось віче, мапу України: кожен регіон країни, зокрема Автономну Республіку Крим, розмалювали в синьо-жовті кольори, Дніпропетровськ позначили як «Січеслав». За словами організаторів, цей флеш-моб має засвідчити єдність України.