Самооборона Майдану зірвала контрреволюційний переворот в Конституційному суді

Сьогодні близько 10:40 декілька сотень активістів від "Правого сектору", самооборони Майдану почали штурмувати будівлю Верховного суду України на вул. Пилипа Орлика в Києві

Про це повідомляє кореспондент  Еспресо.TV .

Спочатку активісти заблокували усі входи в будівлю, а потім відчинили ворота та увірвалися в приміщення суду, зірвавши таким чином з’їзд судів, якив мав відбутися об 11:00.

Згодом учасники штурму організували біля центрального входу "коридор ганьби", через який учасники з'їзду покинули приміщення. Ніхто з судів не постраждав, вони сіли у свої автівки та покинути місце події. Однак учасники штурму мало не зацькували голову Вищої Ради юстиції Олександра Лавриновича, але його вдалося завчасно вивести за межі території суду та посадити в автівку.

Наразі будівля Верховного суду оточена активістами. Також "штурмовики" знаходяться всередині приміщення. Вони кричать "Ганьба!", "Люстрація1", але ніхто з них не озброєний.

За неофіційними даними, з’їзд судів таки відбудеться, але де саме и коли поки що невідомо.

В той же час в ефірі Громадського колишній міністр юстиції Сергій Головатий заявив, що Андрій Портнов, Віктор Медведчук і Віктор Янукович хочуть шляхом судової влади зробити контрреволюцію. І в цьому їм допомагають політики.

Екс-міністр підозрює, що на з'їзді суддів у понеділок можуть вчинити спробу протягнення в КС поборників старого режиму, які, в свою чергу, повернуть до влади Віктора Януковича.

Нагадаємо, на сьогодні запланований з'їзд судів, на якому планувалось обрати чотирьох суддів, які б змогли вплинути на конституційну реформу.