Купка сепаратистів оголосила себе "народом Донецької республіки"

Сепаратисти, котрі захопили Донецьку обласну раду, заявили про створення Незалежної Донецької республіки в складі Росії

Таке рішення було прийняте на позачерговій сесії самопроголошеної "​​народної ради" Донецької області та повідомлено учасникам мітингу біля стін будівлі обласної ради, - повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Остров".

Ведучий на мітингу оголосив, що з цього моменту створена Незалежна Донецька республіка. "Відтепер Донецька область є незалежною республікою. Ура!", - сказав він. Натовп зустріла цю заяву оваціями і криками "Росія, Росія". Пізніше виступаючий додав, що дане рішення прийнято на позачерговій сесії.

Як повідомлялося раніше, сепаратисти вимагали ухвалити дане рішення на легітимній сесії обласної ради, однак депутати не зібралися, тому їх "позбавили" мандатів і "сформували народну обласну раду".

Мітингувальники продовжують зміцнювати барикади, підвозять автомобільні покришки. Зі сцени просять про допомогу транспортом. Поруч з барикадами стоять бочки з горючою сумішшю, і як завив один з активістів, вони готові у разі потреби їх підпалити.

Найцікавіше, що серед тих, хто зібрався зараз в облраді, жодного депутата немає.

"Вони знаходяться в малій сесійній залі, там розвішані прапори РФ, прапори народного ополчення Донбасу. Вони назівають себе депутатами, але жодного депутата облради там немає. Навіть жоден праціник облради не вийшов сьогодні на роботу", - повідомив в ефірі Еспресо.TV головний редактор "Новин Донбасу Олексій Мацука.