Пилипець: Складається враження, що в Харкові міліція саботує накази згори

Міліція Харкова не вжила навіть елементарних заходів, щоб запобігти захопленню сепаратистами приміщення обласної адміністрації

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів громадський активіст та один зі співорганізаторів харківського Майдану Дмитро Пилипець. 

«Міліція в Харкові відверто саботує накази згори. Пікетувальників насправді було не так і багато – десь біля тисячі. Їх можна було стримати», - вважає активіст. 

Він також наголосив, що інформація про можливий штурму Харківської ОДА була відома завчасу, проте додаткових сил правоохоронців до приміщення так і не направили. 

«Був невеликий кордон міліції, проте спротиву протестувальникам вони не чинили. Навіть не заблокували дверей. Абсолютно пасивно поводились», - сказав Пилипець. 

Він зазначив також, що серед місцевого населення немає достатньої підтримки дій сепаратистів. Люди переконані, що Україна повинна залишатись цілісною, а захопленням адмінбудівель та пропагандою сепаратистських ідей займається купка маргіналів. 

Пилипець зазначив, що активісти Майдану в Харкові наразі тільки спостерігають за ситуацією. Проте, якщо з боку міліції не буде активних дій, то до врегулювання ситуації втрутяться вони. 

Нагадаємо, близько 21 години вчора представники проросійських сил увірвалися до приміщення Харківської ОДА