Шевчук з ДДТ розповів жителям Донеччини про злобу та хамство сепаратистів

Лідер гурту "ДДТ" написав розгорнутого листа українцям, де закликав перестати ненавидіти артистів за те, що вони висловлюють свою позицію

"Здравствуйте, громадяни міста Донецька! Нещодавно в інтернеті я побачив фрагмент мітингу від 17 березня на головній площі вашого чудового міста. І, зізнаюся, я не очікував такої "популярності" у присутніх там ораторів і рефлексуючого народу", - почав своє звернення Шевчук, яке опублікувало видання "Новости Донбасса".

"Неосвічена злоба, хамство і вульгарність в криках багатьох телеведучих та активістів на трибунах мене, не буду брехати, вражає. Виходить, що у всіх ваших бідах, тотальній корупції і крадіжці можновладців та їх наближених винні Шевчук і Макаревич? Ось вже не чекав, що в даний момент я занапастив цілу Донецьку область!" - додав він.

Музикант відверто запитав у донеччан, чи не здається їм, що "ця ненависть до письменників, поетів, музикантів, які не поділяють ту чи іншу державну точку зору на події, чимось нагадує спалення книг нацистами в гітлерівській Німеччині?".

"Адже ви проти фашизму, а як це схоже", - зауважив лідер "ДДТ".

"Я розумію багатьох людей, які вийшли на Майдан і щиро хотіли кращої долі Україні, її Сходу і Заходу. Крута мрія - позбутися тотальної брехні і злодіїв, побудувати кращу в світі, добру державу, де будь-яка людина, незалежно від національності, була б захищена від свавілля "сильних світу цього" ​​справедливими законами", - додав співак.

Шевчук впевнений, що революція - справа складна. І що часто вона перетворюється на шалену агресію з усіх боків, погроми і кров.

"Я дуже сподіваюся, що на Україні все буде не так. Я противник усілякого правого і лівого радикалізму. Як нас вчить історія, націонал-радикали всіх мастей вміють нещадно руйнувати, але будують інші... Коли я дізнався про законопроект , який обмежує права російської мови , був обурений не менше, аніж ви. Я сподівався, що новий уряд прийме розумне рішення про державний статус двох мов, як це давно відбулося в Канаді, Бельгії, Швейцарії, Фінляндії тощо".

"Я ніколи не був фанатом ні ваших ні наших правителів. Господь дав мені очі і вуха, і бачив я, що і ті й інші говорять одне, а роблять інше, і більше думають не про народ, а про свою владу і кишені. Не шахтар повинен служити державі, а держава шахтарю. У Росії, також як і у вас, багаті багатіють, а жебраки зубожіють", - додав він, підписавшись "Люблячий Росію і Україну, Юрій Шевчук".

Нагадаємо, що раніше лідер гурту "ДДТ" казав, що російська влада хоче зробити з людей "болти і гайки", корисні державі.