Тарута назвав події у Донецьку державним переворотом

На Сході України реалізується цілеспрямований сценарій державного перевороту, спрямованого на розкол країни

Про це йдеться в заяві голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути, яку поширила прес-служба Донецької ОДА, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Рішення, які ухвалюються зараз людьми, які захопили державні установи, є незаконними. Законний вихід з кризи повинна знайти чинна Обласна рада депутатів", - йдеться в заяві Тарути.

"Закликаю звільнити зал для проведення позачергової сесії. Щоб уникнути силового сценарію розвитку подій, необхідно дати депутатам можливість зібратися в екстреному порядку. Подальший діалог необхідно вибудовувати виключно в правовому полі", - зазначено у зверненні.

Нагадаємо, сьогодні в Донецьку сепаратисти захопили обласну раду і заявили про створення Незалежної Донецької республіки в складі Росії. Потім самопроголошена "народна Донецька обласна рада" оголосила про проведення 11 травня референдуму про визнання Донецької республіки.

Раніше в.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що проти сепаратистів у Донецьку, Харкові та Луганську, де в неділю було захоплено адміністративні будівлі з вимогами регіонального референдуму, будуть застосовані антитерористичні заходи. Керівником антитерористичного центру було призначено першого заступника голови СБУ Віталія Циганка.