https://static.espreso.tv/uploads/article/22218/imagesim578x383-img-news-2014-april-07-hoga_3.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "У Харкові зайнялася будівля обласної державної адміністрації від запалених проросійськими активістами автомобільних покришок" }

У Харкові сепаратисти підпалили будівлю ОДА

У Харкові зайнялася будівля обласної державної адміністрації від запалених проросійськими активістами автомобільних покришок

У Харкові близько 22:40 міліція на площі Свободи пішла в наступ, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на місцеве видання SQ.

Правоохоронці, які перебували всередині будівлі обладміністрації, вийшли на вулицю і почали намагатися тіснити натовп. Вони кидають світлошумові гранати, чутні звуки вибухів, використовують сльозогінний газ, поливають натовп водою з брандспойтів.

Водночас правоохоронці, які перебувають на вулиці з боків будівлі, почали перегрупуватися. Вони вишикувалися колоною вздовж будівлі обладміністрації, на кордоні з площею, намагаючись відрізати людей від будівлі ХОДА.

Між цією колоною і будівлею залишаються мітингувальники. Вони кидають в міліціонерів, які знову повернулися в ХОДА, каміння, б'ють шибки. Вікна на першому поверсі будівлі розбиті.

Близько 23.20 активісти почали розбирати бруківку на площі. Вони використовують коктейлі Молотова.

Перед входом в обладміністрацію підпалили покришки, стовп вогню - високий і димить. Його почали гасити. Вогонь перекинувся на будівлю ХОДА, горить кабінет на першому поверсі, зліва від входу. Мітингувальники не пускають на площу пожежну машину.

Люди на площі скандують "Фашисти!". Активісти з бітами підходять до будівлі обладміністрації.

Бійки поки немає. На площу приїжджають "швидкі", їх пропускають.

Станом на 23.50 і багаття, і вогонь у будівлі обладміністрації погасили. Частина міліціонерів далі залишається в будівлі ХОДА, інші вишикувалися вздовж обладміністрації, оточивши її з одного боку. Люди з площі розходяться, активісти з битами залишаються.

Нагадаємо, сьогодні ввечері проросійські активісти напали на євромайданівців з битками

Раніше сепаратисти потрапили до будівлі Харківської обласної державної адміністрації й оголосили про створення "Харківської народної республіки".