Замгубернатора Луганщини: Кримський сценарій в Луганську не пройде

Захоплення приміщення СБУ в Луганську інспіроване Російською Федерацією щоб розхитати ситуацію, але цей сценарій тут не пройде

Про це Еспресо.TV повідомила перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна.

«Я вважаю, що це Російська федерація намагається створити повторення кримського сценарію, але в луганській області це не пройде», - запевнила вона.

«У нас живе дуже багато людей, які за єдину унітарну Україну, але поведінка цих молодиків які нападають на СБУ, вона не дає можливості проводити мирні акції, щоб не загострювати ситуацію», - додала чиновниця.

Вона також запевнила, що ситуація під контролем: «У нас працюють і СБУ і прокуратура, ведуться переговори. Ситуація складна, але я думаю, що територіальна цілісність України буде відстояна, ми зобов’язані це зробити». 

Верігіна також зазначила, що на даним момент проросійські активісти продовжують утримувати приміщення СБУ, «влада готова до діалогу, готова вислухати вимоги цих людей, але вони на контакт не йдуть». 

Коментуючи дії правоохоронців, замгубернатора додала, що зараз головне їхнє завдання «не допустити крові, щоб жодна людина не постраждала, і зберегти цілісність України».