Добкіну не подобається ідея "Харківської республіки"

Кандидат в президенти від Партії Регіонів Михайло Добкін виступив за цілісність України

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "УНІАН".

"Якщо ви хочете запитати у мене, як я ставлюся до того, щоб існувала якась самостійна "Харківська республіка", я вам скажу: негативно ставлюся. Я вважаю, що Харківська область - невід'ємна частина України, як і весь південний схід, і повинна залишатися такою на віки", - сказав Добкін, коментуючи сепаратистькі події в Харкові.

На його думку, керівництво країни має приїздити на місця для того, щоб знайти компроміс з прихильниками федералізації.

"Якщо до людей будуть проявляти неповагу, неувагу, якщо з ними не розмовлятимуть, то протести людей тільки погіршуватимуться та збільшуватимуться. Це ні до чого доброго не призведе. На жаль, влада не приїжджає на південний схід розмовляти з людьми. Приїжджають віце-прем'єри і силові міністри, вони приїжджають вже гасити пожежу, але не працюють на випередження", - зазначив Добкін.

Добкін впевнений, що влада повинна сідати за круглі столи з лідерами громадських течій, щоб знайти вихід з ситуації, що склалася.

"Я вважаю, що сьогодні з усіма тими лідерами, які народилися на стихійних мітингах, які представляють інтереси різних груп людей, з керівниками громадських організацій, з лідерами громадської думки на місцях потрібно збирати круглі столи і домовлятися, як ми будемо виходити з ситуації, що склалася" , - сказав екс-глава ХОДА.

Кандидат від Партії регіонів запевнив, що у ході свого передвиборчого туру, який сьогодні стартував з Харкова, буде зустрічатися "з усіма, хто готовий до діалогу та знаходити можливості погасити ту пожежу, яка вже з переносного перетворилася на буквальний сенс".

Як повідомляло Еспресо.TV, делегати з'їзду Партії регіонів, який відбувся 29 березня, ухвалили рішення підтримати як єдиного кандидата від цієї політичної сили на посаду президента України екс-главу Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про початок антитерористичної операції в Харкові. Внаслідок операції правоохоронців було затримано понад 70 сепаратистів та звільнене приміщення Харківської ОДА. 

Зброя та спецзасоби під час операції правоохоронцями не застосовувалась. 

Нагадаємо, 6-7 квітня в Харкові агресивно налаштовані молодики з проросійськими гаслами захопили ОДА, розгромили телекомпанію АТН, жорстоко побили учасників мітингу за єдність України. За словами очевидців, місцева міліція практично не перешкоджала цим безчинствам. 

Пізніше сепаратисти оголосили себе "народом харківської народної республіки.