КПРФ збирається відкрити представництва на сході України

Таким чином російські комуністи хочуть "підтримати місцеве населення"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Lenta.ru.

Зокрема в КПРФ вважають, що на сході України панує "профашистська істерія і російськомовне населення знаходиться під загрозою".

"Це буде не лише жест політичної та моральної підтримки простим людям, які не хочуть жити в умовах профашистської і антиросійської істерії. Ми будемо вести моніторинг порушення прав і свобод російськомовного населення", - пояснив заступник голови ЦК партії Валерій Рашкін.

Комуністи, як пояснив Рашкін, допомагатимуть українцям консультаціями та юридичними порадами, а за необхідності - надавати й іншу допомогу, аж до "фізичного захисту". 

Коментуючи ситуацію на сході України, заступник голови КПРФ, зазначив, що місцеві жителі на мітингах "відстоюють своє право на свободу, на гідне життя". Влада ж України, на думку комуніста, готова "застосувати проти них репресивні методи, аж до використання армії".

Представництва будуть відкриті в кількох обласних центрах (Донецьку, Луганську, Харкові), а також, можливо, і в інших містах. 

Раніше стало відомо, що російські партії мають намір відкрити свої представництва в анексованому Криму.

Нагадаємо, що вихідними сепаратисти захопили адмінбудівлі в Донецьку, Харкові та Луганську. 

Зокрема захоплене відділення СБУ в Луганську замінували та тримають там 60 заручників.

Зазначимо, що російські правоохоронні органи розганяють майже всі мітинги, чиї учасники виступають проти чинної влади чи на підтримку України. Серед таких прикладів наведемо розгін мирної акції солідарності з українськими протестувальниками під посольством України в Росії.

Серед вдалих спроб російської громади провести мітинг в своїй країні в недалекому минулому, згадаймо лише багатотисячний "Марш миру", що відбувся 15 березня в Москві та Єкатеринбурзі і був спрямований проти військової агресії президента Росії Володимира Путіна.