Крим мріє, що Росія поділиться з ним чемпіонатом світу-2018

Віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв заявив про бажання регіону долучитися до чемпіонату світу з футболу, який Росія прийматиме вже через чотири роки

Про це Теміргалієв заявив "Известиям", повідомляє Еспресо. TV.

"У нас є досить непоганий стадіон у Сімферополі - "Локомотив". Звичайно, він потребує реконструкції, тому що не відповідає світовим стандартам. Але інфраструктура для розвитку є, в тому числі хороший газон. Можливість участі Криму в світовому форумі-2018, нехай навіть як резервного стадіону - мрія. Це було б спортивною подією номер один за всю історію півострова", - каже Теміргалієв.

Генеральний директор сімферопольської "Таврії" Олександр Бойцан зазначає, що все залежатиме від рішень УЄФА і ФІФА, і додає: "Але мріяти нам поки ніхто ще не забороняв".

У даний момент існує єдиний реальний варіант, за яким Крим може взяти участь у чемпіонаті світу-2018 - створення тренувальної бази для країн-учасниць на період проведення майбутньої першості.

Згідно з регламентом, Росії необхідно надати мінімум 64 бази. В даний момент подана розширена заявка, яка складається з 93-х баз. Як з'ясувалося, Крим в цій заявці поки не фігурує.

Тренувальна база - це житловий корпус або готель не нижче чотирьох зірок, а також повноцінне тренувальне поле з натуральним газоном. Неподалік від тренувальної бази повинен розташовуватися аеропорт, здатний приймати літаки певної категорії.