Nemiroff: Грибов і Кіпіш повернули Глусів у правове поле

Більш високого рівня суддівських рішень навколо ситуації з активами заводу Nemiroff - крім того, яке було ухвалене Вищим Адміністративним Судом 29 серпня 2012 року - не існує

Про це заявили у компанії "Nemiroff Holdings Limited", передає Еспресо.TV з посиланням на "Комментарии".

Нагадаємо, рішенням Вищого Адміністративного Суду України, що набрав законної сили ще 29 серпня 2012 року, справа № 2а/0270/2322/11 (К/9991/81591/11) зобов'язано відновити директорів українських дочірніх підприємств холдингу Nemiroff Сорочинського і Ширшову.

Два роки це рішення не виконувалося екс-менеджментом - сім'єю Глусь за активної адміністративної та силовій підтримки з боку "єнакієвських". Проте, зміна політичної ситуації в Україні та звернення мажоритарних власників 12 березня 2014 р. до Генпрокуратури дозволили припинити протиправні дії, відновити роботу реєстраційної служби (Немирівського району Вінницької області). У результаті державний реєстратор виконав рішення судів, і були внесені зміни до державного реєстру - зареєстровано призначення Юрія Сорочинського новим генеральним директором дочірнього підприємства "Українська горілчана компанія" Nemiroff", і Наталію Ширшову новим директором ДП "Алко Інвест Україна".

"Незважаючи на важку економічну ситуацію, нестабільні показники гривні ми не стали чекати поліпшень і відкладати відновлення роботи заводу. Він був розграбований екс-менеджментом - сім'єю Глусь. Він два роки простояв, але ми, витративши значні ресурси, відновили виробництво і найближчим часом почнемо постачання в торговельні мережі нашої продукції українського виробництва", - повідомили в компанії "Nemiroff Holdings Limited".

Міжнародна компанія "Nemiroff Holdings Limited" висловила подяку Генеральній прокуратурі України і особисто в.о. Генерального прокурора Махніцькому Олегу Ігоровичу за чітку правову оцінку ситуації навколо українських активів холдингу.

Втручання Генпрокуратури дозволило відновити діяльність заблокованого екс-менеджментом підприємства, дві тисячі працівників заводу і суміжних підприємств повернулися на робочі місця з неоплачуваних відпусток, куди змушені були піти внаслідок дій сім'ї Глусь.

Екс-менеджмент підприємства - сім'я Глусь - на даний момент знаходиться під слідством за незаконне виведення 250 млн. грн на консерваційні структури, афілійовані з "єнакіївськими", - повідомили в компанії. Також представники "Nemiroff Holdings Limited" висловили надію на те, що люстраційні процеси в Україні будуть доведені до кінця, і шахраї не зможуть на платній основі отримувати незаконні рішення, зокрема, Окружного адміністративного суду Києва.