Рітейлери та ресторатори один за одним залишають Крим

Українські та міжнародні рітейлери і ресторатори вирішили залишити Крим

Компанія MTI (мережі Intertop, Intertop Kids, Plato і пр.) закрила п'ять магазинів Intertop на півострові, пише газета "Капитал".

У Сімферополі, Севастополі та Ялті призупинена робота трьох закладів громадського харчування McDonald's, сказано в офіційному повідомленні мережі.

Іспанська компанія Inditex (мережі Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti і Oysho) не відчинила свої магазини в сімферопольському торгово-розважальному центрі "Південна Галерея".

"Рітейлер планував відкритися 21 березня, але цього так і не сталося" , - розповідає керівник відділу оренди девелоперської компанії. За його словами, ритейлер спершу завіз, а потім вивіз свої колекції з магазинів. 

Піти з Криму можуть і інші українські та міжнародні мережі і ресторани.

"Ми розглядаємо можливість закрити два працюючі зараз на півострові заклади "Сушия", - розповів генеральний директор мережі Роман Романчук.

Таку можливість, за інформацією видання, розглядає і французька мережа "Ашан".

«Поки ми не прийняли рішення про відхід з півострова", - повідомив виданню голова наглядової ради мереж "Фокстрот.Техніка для дому" Валерій Маковецький. "Залишки в кримських магазинах мережі скоротили", - повідомив він. Маковецький додав, що рішення про подальшу долю кримських магазинів може бути прийняте керівництвом мережі протягом двох місяців.

Існує ще кілька причин, за якими мережі можуть піти з півострова. Керуючий партнер консалтингової компанії Retainet Олександр Ланецький говорить, що міжнародні мережі побоюються застосування санкцій з боку керівництва європейських країн.