Сепаратист Топаз дав сигнал харків'янам

Сумнозвісний антимайданівець та сепаратист Ігнат Кромськой на прізвисько "Топаз", що вчора втік з-під домашнього арешту записав відеозвернення

В своєму зверненні "тітушка" закликав жителів Харкова не виконувати накази київської влади.

"Мы город Харьков и Харьковская область автономия. Мы не хотим кормить бандеров. Приходите прямо сейчас на площадь и помогите нашим братьям", - заявив Топаз.

Нагадаємо, антимайданывець Топаз набув популярності після оприлюднення відео побиття "тітушками" співця "Беркуту" Сергія Рульова в Маріїнському парку Києва. При цьому Рульов закликав топаза "дать сигнал", щоб його припинили бити.

Пізніше Топаз був затриманий самообороною Майдану при намаганні втекти зі столиці, у нього знайшли шурупи, які примотували скотчем до світлошумових гранат, щоб перетворити їх на бойові.

В березні правоохоронці затримали Топаза. Йому інкримінували ст. 109 і 110 КК України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).Пізніше Ленінський райсуд посадив його під цілодобовий домашній арешт за участь у штурмі Харківської ОДА.

Вчора з'явилася інформація, що Топаз втік з-під домашнього арешту і знову брав участь у штурмі облдержадміністрації.