Сепаратисти в Донецьку почали здавати зброю

Сепаратисти, що захопили в Донецьку приміщення облдержадміністрації, здали частину зброї

Про це на прес-конференції розповів Донецький міський голова Олександр Лук'янченко, передає Еспресо.TV з посиланням на «Новости Донбасса».

При цьому мер негативно оцінив те, що на площах міста звучать «сепаратистські гасла». На думку Лук'янченка, така ситуація склалася через «небажання вникати і розуміти проблему з боку центральної влади».

«Є перші результати у вигляді частини зданої зброї. Є й розуміння, що ситуація починає радикалізовуватися через те, що людей не хочуть слухати», - сказав він.

Лук'янченко розповів, що зброя була здана з ініціативи сепаратистів , які усвідомили, що воно несе загрозу для життя людей.

Мер додав, що хоча прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і звернувся до жителів південного сходу, поки не ясно, як саме «захищатиметься російська мова, проходитиме виборність губернаторів і децентралізація».

Міський голова підкреслив, що «уряд і Верховна Рада України почують людей», інакше вони і далі «будуть сподіватися на захист сусідньої держави». «Тільки шляхом обговорення тоді люди зможуть сказати Донбас - це Україна», - заявив мер.

Нагадаємо, в неділю активізувалися сепаратисти в Донецьку, Харкові і Луганську. В Донецьку було захоплено приміщення ОДА та проголошено Донецьку республіку, в Харкові приміщення адміністрації підпалили, в Луганську захопили будівлю СБУ. В руках деяких сепаратистів опинилася зброя. В Харкові правоохоронці провели спецоперацію без застосування вогнепальної зброї, 70 сепаратистів затримані. В Донецьку та Луганську з сепаратистами тривають переговори.