Турчинов пообіцяв, що «Свобода» більше не ганятиме Симоненка по Раді

На погоджувальній раді голови депутатських груп і фракцій домовилися не застосовувати більше фізичну силу один до одного

Про це повідомив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов, передає «РБК-Україна»

«На погоджувальній раді керівників фракцій і груп ми обговорили інцидент, який трапився сьогодні в парламенті. Депутати всіх фракцій засуджують застосування сили в парламенті у будь-якому форматі. Більш того, всі керівники фракцій домовилися, що більше не буде застосовуватися сила одного депутата по відношенню до іншого», - заявив Турчинов.

Він також зазначив, що домовленості стосуються і словесних перепалок: «Приниження одного депутата іншим... Якщо це буде відбуватися, то ведучий засідання буде вимикати мікрофон такому депутату. Я сподіваюся, що в 16:00 ми зберемося, щоб я не вимикав мікрофон, щоб не було більше таких випадків... Я вибачаюся перед усіма депутатами за своїх колег».

Нагадаємо, сьогодні вранці у Верховній Раді відбулася бійка, яку своїми звинуваченнями на адресу «Свободи» спровокував лідер КПУ Петро Симоненко. На нього накинувся «свободівець» Юрій Михальчишин а згодом до бійки долучилися і інші нардепи. Навіть гламурна мільйонерша-комуністка Оксана Калєтнік намагалася вдарити кулаком по обличчю Михальчишина.