Харківські сепаратисти розгромили ОДА на 10 млн. грн.

Збитки, завдані будівлі Харківської облдержадміністрації проросійськими активістами, за попередніми оцінками складають близько 10 млн грн.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформоване джерело. 

"Повністю вигоріла канцелярія, дуже сильно постраждали від вогню приміщення, де знаходяться аграрна і бюджетна комісії облради. За попередніми оцінками збиток - 10 млн. грн.", - сказало джерело.

Нагадаємо, в неділю ввечері проросійські активісти захопили Харківську облдержадміністрацію. У понеділок пізно ввечері міліція витіснила активістів з будівлі. У відповідь ті почали кидати у вікна каміння та пляшки із запальною сумішшю. На першому поверсі виникла пожежа

Пожежникам вдалося його локалізувати і погасити, проте разом з ними в будівлю проникли і частина активістів.

Сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про початок антитерористичної операції в Харкові. Внаслідок операції правоохоронців було затримано понад 70 сепаратистів та звільнене приміщення Харківської ОДА. 

Згодом стало відомо, що в антитерористичній операції в Харкові беруть участьбійці окремого полку спеціального призначення «Ягуар» Внутрішніх військ МВС України, який прибув зі свого постійного місця дислокації (Калинівка, Вінницька область).

Зброя та спецзасоби під час операції правоохоронцями не застосовувалась.