Депутат від Грузії закликала ПАРЄ дати відсіч імперським амбіціям Росії

Необхідно закликати РФ, щоб вона пішла з Криму і дати можливість Україні зробити свій вибір

Про це заявила з трибуни ПАРЄ грузинський парламентар Тіна Хідашелі, повідомляє Еспресо.TV

"Сьогоднішні дебати йдуть не про функціонування демократичних Інститутів. Ми можемо виступити на захист незалежних прав, проявити солідарність з українським народом, підтримати їх у реформах з європейської інтеграції", - сказала вона

Тіна Хідашелі згадала, коли 25 років тому у Тбілісі зайшли російські війська, щоб розігнати демонстрацію, були тисячі поранених і отруєних невідомим газом.

"Зараз, 25 років потому, видається, що той момент не закінчився, ми ще там. Рік за роком ми говоримо, що російські чоботи ходять по одній і іншій країні. Імперські амбіції до цих пір живуть у цій країні", - констатувала депутат.

І додала, що Радянський Союз закінчився: Грузія, Молдова, Україна зробили свій вибір і стали незалежними державами.

"Ми обираємо свободу, демократію, Росія лише географічний сусід, з яким ми хочемо підтримувати дипломатичні відносини. Рано чи пізно ви підете з Криму, з Південної Осетії. Це не Прага, це не Вільнюс, не Таллінн, Берлінської стіни не існує вже . Ми повинні дати відповідь Росії, що тут в цьому залі немає місця тим, хто голосує за агресію і анексію", - закликала парламентар присутніх.