Фесенко: Ахметов використовує сепаратистів, щоб змусити владу до поступок

Політолог наголосив на необхідності пошуку політичного компромісу між владою і Південним Сходом країни

Про це директор Центру політичний досліджень «Пента» сказав у ефірі Еспресо.TV

 «Ситуація більш небезпечна, насправді. Цей епізод з Царьовим, те, що в Луганську, Харкові, в Раді, свідчить про те, що ми повертаємося на барикади. Зараз модно їхати в центр подій і демонструвати, що я «за своїх і проти чужих». Тому донецькі депутати захищаються своїх», - сказав він.

Володимир Фесенко  вважає найбільшою небезпекою для влади те, що її не визнають у Донбасі.

«Лише 20% підтримують нову владу, всі інші або критично налаштовані до неї, або не довірять і треба шукати політичну формулу для подолання цього. Тому і Ахметов, і Добкін використовують ці події для того, щоб змусити владу до поступок. Ситуація така, що нам треба відходити від барикад. Якщо будемо загострювати ситуацію, то буде другий Крим в нас. А от шукати політичний компроміс разом з антитерористичними діями – необхідно».

Також, Фесенко вважає, що мета заколоту на Південному Сході країни одна – зрив президентських виборів. Він вважає, що якщо 25 травня, разом з обранням Глави держави провести Всеукраїнський референдум щодо федералізації, то результат дуже не сподобається її прихильникам.

 «Мета цих акцій – зрив президентських виборів. Проте давайте поєднаємо. Є дані опитування в Донецьку, які теж свідчать про те, що більшість людей в Донецькому регіоні проти сепаратизму і відділення. Якщо ставлять питання про федералізацію, то давайте це питання поставимо на всеукраїнський референдум – разом з виборами. Хай голосують всі українці разом з президентськими виборами. Ми разом з президентськими виборами зможемо продемонструвати, що ми проти федералізації», - сказав він.