Український документальний фільм переміг на європейському фестивалі

Фільм Юрія Речинського "Хворісукалюди" визнано кращим документальним фільмом на Фестивалі європейського незалежного кіно у Франції

Українська прем'єра документального фільму відбулася під час 43-го МКФ "Молодість" у Києві, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua.

Стрічка також демонструвалася в рамках програми DOCU/УКРАЇНА на 11-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

Документальний триптих розповідає про безпритульних, які переросли наркозалежність та намагаються розпочати доросле життя. Героями частин фільму виступають хлопець, який повертається до рідного деградуючого села і шукає свою матір, а також вагітна дівчина, яка хоче народити, розуміючи, що на її нащадка чекатиме ще важче дитинство.

На фестивалі, який проходив з 4 до 6 квітня 2014 року в Парижі, було представлено 85 фільмів з 32 країн. Сам фестиваль з моменту його заснування став відкритим місцем зустрічі для багатьох талановитих незалежних режисерів з Європи.

Нагадаємо, в травні на Каннському кінофестивалі покажуть українську короткометражку про проблеми спілкування абонентів з інтернет-провайдерами.