ЄС покарає санкціями ще 107 росіян у разі продовження агресії РФ, - ЗМІ

ЄС може застосувати нові санкції щодо окремих громадян Росії

У розширений список більш ніж з 100 чоловік увійшли деякі парламентарії, члени Радбезу, силовики і журналісти, пише газета "Коммерсантъ".

У середині березня агентство Рейтер повідомляло, що в ЄС склали попередній список з 120-130 високопоставлених російських чиновників, яких можуть торкнутися санкції у зв'язку з ситуацією в Україні. 

Як пише газета, список дійсно існує і складається з 107 імен. Однак з урахуванням наявного додаткового переліку та доданих пізніше прізвищ джерела видання налічують близько 130 імен. При цьому на частину фігурантів основного списку, ЄС вже наклав санкції. 

"Фігуранти наявного в розпорядженні "Коммерсантъ" списку ...> розбиті на п'ять груп", - пише газета.

Перша група - це сенатори, зокрема , заступники голови Ради Федерації (СФ) Олександр Торшин і Ільяс Умаханов, а також весь склад ради Держдуми і інші депутати, включаючи Олексія Пушкова і Володимира Комоєдова.

У другу групу, за даними газети, увійшли члени Радбезу РФ, за винятком президента Володимира Путіна, прем'єра Дмитра Медведєва і глави МЗС Сергія Лаврова.

Третя група - силовики з Міноборони (наприклад, заступник міністра Анатолій Антонов ) і ФСБ (включаючи голову управління військової контррозвідки Олександра Безверхнего).

Четверта група, як пише газета, - це бізнесмени, імен в ній немає.

П'ята - медіаорганізаціям та журналісти.

"До таких структур в ЄС відносять "Газпром-медіа", телеканали "Росія", Russia Today, "Перший канал" і НТВ", - повідомляє газета. Також санкції можуть поширити ще на трьох журналістів: Михайла Леонтьєва, Іраде Зейналову та Михайла Гусмана.

За інформацією видання, нові персональні санкції можуть бути введені у випадку ескалації ситуації в Україні - до переходу ЄС до заходів економічного характеру.