Росія може заборонити ЮНЕСКО проводити свою діяльність в Криму

МЗС РФ повідомило, що проект рішення по ситуації в Криму, поданий Україною, для них не прийнятний

Будь-яка діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно за згодою Росії, передає Еспресо TV, з посиланням на УНН.  

У четвер в рамках 194 -й сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО був розглянутий запропонований Україною проект рішення про ситуацію в Криму щодо питань, які стосуються компетенції ЮНЕСКО.

"Постпред Росії Елеонора Митрофанова, яка виступала під час дебатів, наголосила, що представлений українцями проект носить вкрай політизований характер і абсолютно не відображає фактичну ситуацію на півострові. Документ не тільки не припускає будь-якого реального сприяння поліпшенню ситуації в Криму, але, навпаки, дезорієнтує країни-члени ЮНЕСКО і тому неприйнятний", - зазначили в МЗС РФ.

Як зазначається у повідомленні, реальність така, що жителі Криму на підставі вільного волевиявлення продемонстрували на референдумі 16 березня тверду рішучість возз'єднатися з Росією.

"Це бажання було підтримане Російською Федерацією. Тому зараз будь-яка діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно за згодою Російської Федерації", - йдеться в документі.

Довідка Еспресо TV: ЮНЕСКО — міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвиткові національної культури, охороні пам'яток культури тощо.

Додамо, нещодавно  у Масандрі знесли унікальну автобусну зупинку, прикрашену мозаїкою художниці Елеонори Щеглової, яка довгий час була візитною карткою міста. Натомість нова кримська влада обіцяє збудувати нову в які на додачу буде кафе.