Унікальний документ про загибель "Титаніка" продадуть з молотка

Унікальний документ про загибель знаменитого лайнера " Титанік " виставлено на аукціон в місті Девайзіс в Англії

Документ оцінили у 12 тисяч фунтів стерлінгів ($ 20 тис.), передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Це звернення в страхову компанію на чотирьох сторінках припускає, що найстарший з тих, хто вижив в останню ніч "Титаніка" офіцерів, другий помічник капітана Чарльз Лайтоллер, спробував применшити розміри айсберга і неуважність команди, щоб забезпечити судновласнику страхову виплату в 3 млн фунтів. Ця сума була отримана компанією White Star Line (найбільша британська судноплавна компанія почала XX століття) через 30 днів після краху "Титаніка".

На сторінках документа, скріпленого підписом Лайтоллера, а також 3-го , 4-го і 5-го помічників капітана, офіцер повідомив, що в момент зіткнення з айсбергом відчув лише "невелике тремтіння" судна. У цьому зв'язку помічник капітана відкидав звинувачення екіпажу в халатності, виправдовуючи, зокрема, і поведінку тих, хто дивився верепд у ту ніч.

Виставлений на аукціон документ, завірений і підписаний 19 квітня 1912 року, раніше не публікувався. Крім того, як стверджує представник торгів Ендрю Олдрідж, "не вдалося виявити і прикладів аналогічних продажів в минулому".

Торги 200 лотами, пов'язаними з історією "Титаніка", пройдуть 26 квітня і будуть приурочені до 102-ої річниці загибелі лайнера.