Головою Вищого господарського суду просувають людину Пшонки

Головою Вищого господарського суду намагаються без обговорення обрати колишнього заступника глави цього суду Артура Ємельянова, який є протеже Віктора Татькова – людини, яка по суті керувала усією судовою системою часів Януковича

Про це заявив голова люстраційного комітету Єгор Соболєв, передає «Українська правда».

«Тільки підписали закон, а вже у Господарському суді намагаються обрати тих же корупціонерів , які були  раніше», - повідомив він.

«За законом голосування має бути таємним, щоб судді не боялися висловлювати свою думку», - додав він.

«Є дуже розумним, щоб кандидати на посаду спочатку оприлюднювалися для експертів, журналістів і суспільства, щоб відверто одіозні кандидати, такі як Артур Ємельянов, який за даними членів вищого господарського суду був звільнений законом, ухваленим нещодавно, а тепер підкуповує членів суду і каже: «Покажеш мені бюлетені з голосом за мене, заплачу тобі великі гроші», - розповів Соболєв.

«Щоб такого не було, щоб туди були обрані гідні, потрібне обговорення. Я не кажу, що вулиця має нав'язувати голів суддів, але судді мають переконатися, що законом не маніпулюють», - додав він.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада проголосувала закон про відновлення довіри до судової системи, який передбачає автоматичне звільнення всіх голів і заступників судів, членів Вищої ради юстиції.
Тепер колективи судів мають таємним голосування обрати голосуванням голів і заступників голови судів.

Артур Ємельянов до прийняття цього закону займав посаду заступника голови Вищого господарського суду України та голови Ради суддів господарських судів України.

Його пов’язують з колишнім главою Вищого господарського суду Віктором Татьковим, який у свою чергу був безпосередньо підпорядкований колишньому генпрокурору Віктору Пшонці. За часів президентства Віктора Януковича Татьков був обраний головою Ради голів вищих арбітражних, господарських, економічних та інших судів, що вирішують справи в спорах у сфері економіки. По суті Татьков курирував усю судову систему України.