Німеччина заморозила продаж супутників Росії через анексію Криму

Уряд Німеччини відклав видачу дозволів на експорт до Росії продукції оборонно-космічного підрозділу Airbus Group NV у відповідь на приєднання Криму до Росії

Про це повідомили агентству Bloomberg два знайомих з ходом переговорів джерела, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Уряд ФРН вирішив заморозити продаж супутникових технологій вартістю до 700 млн. євро ($ 973 млн.). Йдеться про продаж супутників, оснащених радарами з синтезованою апертурою - переговори про цю угоду між Airbus і РФ перебувають на завершальній стадії, додало джерело.

Радари з синтезованою апертурою дозволяють робити супутникові знімки через хмари і дим під час ураганів, вивержень вулканів або лісових пожеж.

Нагадаємо, 17 березня Рада Європейського союзу затвердила санкції щодо 21 особи, причетної до кризи в Україні. У список санкцій ЄС потрапили вісім кримських політиків, 10 депутатів Держдуми і членів Ради Федерації і троє високопоставлених військових.

Пізніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що лідери ЄС будуть готові при необхідності піти на черговий етап санкцій проти Росії, що включає в себе прийняття економічних заходів.