Російські бібліотекарі створять „геополітично правильний” замінник Вікіпедії

Російські бібліотеки хочуть створити російський електронний енциклопедичний ресурс, який стане альтернативою Вікіпедії

Цю ініціативу озвучив на засіданні Вченої ради Президентської бібліотеки в Санкт-Петербурзі генеральний директор Російської національної бібліотеки (РНБ) Антон Лихоманов.

"Найбільші національні бібліотеки Росії могли б задуматися про створення свого інформаційного енциклопедичного ресурсу", - сказав він.

Як повідомив ІТАР-ТАРС директор з громадських зв'язків і масових комунікацій Президентської бібліотеки Валентин Сидорін, учасники засідання відзначили, що найпопулярніша в світі електронна енциклопедія містить багато неточностей, до того ж тепер "деякі факти, що стосуються геополітики, можуть бути викладені в ній необ'єктивно " .

Генеральний директор Президентської бібліотеки Олександр Вершинін підтримав ідею створення національного електронного енциклопедичного ресурсу, нагадавши, що робота в цьому напрямку вже розпочато - до неї потрібно ще раз повернутися і розвинути цей напрямок. Наприкінці минулого року Президентська бібліотека заявила про участь у створенні порталу "Регіональні енциклопедії Росії", який повинен об'єднати ресурси друкованих довідників про різні аспекти життя регіонів.

Геополітично свідомих патріотів не лякає навіть той факт, що в російському сегменті вільної енциклопедії – більше мільйона статтей, а в англомовному – близько 5 мільйонів.