"Свобода" просунула екс-заступника Черновецького у Держкомзем, як кризового менеджера

У партії "Свобода" пояснили, чому саме Сергій Рудик буде завідувати земельними ресурсами України

Прес-секретар об'єдання Олександр Аронець, вважає  новопризначеного очільника Держкомзему менеджером-професіоналом і стверджує, що саме тому «Свобода» делегувала його у владу, повідомляє Еспресо TV.

Таку думку він висловив у фейсбуку, у відповідь на статтю в «Українській правді» (авторська орфографія збережена).

"Отже згаданий в новині Serhiy Rudyk не призначений "за квотою" Свободи, він призначений як кризовий менеджер на таку відповідальну посаду і делегований саме Свободою, як менеджер-професіонал. Він не просто має відношення до Свободи, він член партії, якого я, як член київського міського комітету, особисто приймав у партію на початку 2011 року".

Далі речник "Свободи" розповів, як Рудик, подаючи заяву до лав об'єдання,  пояснював свою причетність до «молодої команди» Черновецького, заступником якого він працював 3 роки.

"Отже, незважаючи на те, що Сергій Рудик дійсно був заступником Черновецького, наш міський комітет вислухавши особисто Рудика, задавши всі гострі питання вирішив прийняти його в партію. Зараз наведу аргументи, які тоді мене переконали і сподіваюсь що тим, хто пише такі заголовки новин, стане хоча б соромно. І звісно, я не сподіваюсь, що "УП" напише ще одну новину, чи хоча б доповнить стару про те, хто такий насправді цей "страшний" Рудик.

Перш за все Сергій Рудик був заступником Черновецького з питань гуманітарної політики і делегований на посаду партією Пора. Його діяльність промовисто демонструє те, що він працював на благо України і під час його керування внутрішньою гуманітарною політикою, Київ змінився до невпізнання - активно розпочався процес десовєтизації! Зокрема серед його ініціатив перейменування вулиць, які носили назви організаторів Голодомору, організаторів репресій тощо. Виникнення таких вулиць як Петлюри, Мазепи та ГОНГАДЗЕ!!!!(сором вам "УП") - це особисті ініціативи Рудика. Також були демонтовані десятки пам'ятників та пам'ятних знаків організаторам Голодомору - Косіору, Петровському, Чубарю та іншим. Виведені з реєстру державних пам'яток пам'ятники Леніну, таким чином патріотів, які самостійно їх демонтовували влада Януковича в підсумку шила тільки хуліганство, замість більш серйозних статтей".

Не вбачає прес-секретар  "Свободи" великого гріха і в дружбі з Владиславом Каськівим, який за правління Януковича  очолював Державне агентство з інвестицій та національних проектів.

"Що стосується Пори і дружби з Каськівим. Дійсно, Сергій був одним з співзасновників Пори, активним учасником Помаранчевої революції - в принципі як багато відомих нині громадських діячів (наприклад Вахтанг Кіпіані). Безумовно він мав дружні стосунки з Каськівим. Мав, до того, як той зрадив ідеали Майдану і продався Януковичу. Але чи це злочин чи гріх Рудика? А хіба ми перестанем любити чи поважати шановану мною журналістку Тетяну Даниленко тільки через те, що вона колись була дружиною Каськіва і в них спільна дитина?? Тоді це повна маячня", - написав Аронець.

Далі у життєвих досягненнях Сергія Рудика - кар’єра ВО "Свобода".

"Після вступу в Свободу на виборах у 2012 році балотувався на мажоритарному окрузі на Черкащині(де були тотальні фальсифікації організовані Тулубом), а не як деякі кияни поїхали захищати українську мову в Коломию, і здобув 20,5%, хоча й зайняв 2 місце. Після цього став керівником Секретаріату фракції "Свобода", але "УП" тоді, чомусь неписала що "заступник Льоні-космоса" отримав посаду в Парламенті", йдеться у павідомленні.

Не обійшлося і без акценту на те, що Рудика був активним учасником подій на Майдані і навіть захоплював Київраду.

"На Революції гідності теж брав активну участь. Був одним з перших, хто захопив Київраду, після чого був одним з комендантів Київради. Створював комітет самоврядування Києва куди ввійшли всі мажоритарники Києва".

І, звичайно ж,  прес-секретар "Свободи" нагадав про професійні якості новопризначеного очільника Держкомзему і його дипломи.

"Ще йому закидають, що він буцімто не профпридатний очолювати Державне агенство земельних ресурсів, бо в нього перша освіта - історична. Звичайно ж ні "УП" ні інші не згадали що він Магістр державного управління закінчивши Українську академію державного управління при Президентові України, має диплом західного університету за спеціальністю "Public Administration".

А хіба кризовий менеджер це не те, що зараз необхідне владним інституціям, хіба не потрібно зараз ламати корупційні схеми? Чи краще бути професійним землеупорядником і знавцем корупційних схем, як попередник Рудика? Думаю, відповідь очевидна", - підсумував Аронець.