Макаревича і Шевчука цькують на Арбаті

У Москві на Новому Арбаті з'явилися "чужі" з відомого голівідського фільму

Група активістів з арт-майданчика "Главплакат.ру" вивісила на фасаді Московського будинку книги плакат під назвою "П'ята колона. Чужі серед нас", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання "Сноб".

У центрі семиметрового банера розміщені портрети Олексія Навального, опозиціонера Бориса Нємцова, депутата Держдуми Іллі Пономарьова, музикантів Юрія Шевчука та Андрія Макаревича. Поруч із ними зображені ксеноморфи, герої серії фільмів "Чужі", які тримають в руках кейси з логотипом "білої стрічки".

Активісти повісили плакат навпроти редакції "Ехо Москви" близько половини дев'ятого ранку. 

У своїй заяві організатори акції зазначили: "Справжніх прибульців ми поки не зустрічали. Однак "п'ята колона" націонал-зрадників у Росії стала, на жаль, незаперечною реальністю. По суті це такі ж "чужі". Роблячи вигляд, що діють в інтересах Росії і наших громадян, вони обслуговують інтереси зовсім інших "цивілізацій".

Нагадаємо, усі п'ятеро росіян, зображені на плакаті, засудили агресію Росії щодо України й анексію Криму.

Зокрема, лідер гурту "ДДТ" Юрій Шевчук сказав, що російська влада хоче зробити з людей "болти і гайки", корисні державі. Також Андрій Макаревич неодноразово виступав із заявами, у яких підтримував Україну та критикував дії російської влади.