Україна продовжила контракт з Westinghouse про постачання ядерного палива для АЕС

Компанія Westinghouse Electric Company (США) та НАЕК "Енергоатом" домовилися про продовження діючого контракту на поставку палива на атомні електростанції України до 2020-го року

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Енергоатому", передає Еспресо.TV.

Зміни, внесені в попередній контракт від 2008 року, передбачають продовження поставок палива до 2020 року.

Контрактом передбачено, що Westinghouse Electric Sweden AB буде виробляти паливо на своїх виробничих потужностях у місті Вестерос, Швеція. Цей завод є одним з найбільших та найсучасніших підприємств з виробництва ядерного палива у світі і забезпечує продукцією всі основні ринки Європи і Південної Африки.

За словами президента Westinghouse Electric Company Денні Родерика, продовження контракту дозволить "Енергоатому" поглибити диверсифікацію джерел поставок ядерного палива. "Для підрозділу Westinghouse VVER продовження цього договору є свідченням якості нашого продукту, а також ще одним підтвердженням того, що з його використанням на Южно-Українській АЕС не було ніяких проблем. Це довела і недавня загальна інспекція "Енергоатому" та Westinghouse. Крім того, продовживши контракт, сторони підтвердили, що паливо Westinghouse може безпечно завантажуватися і використовуватися, незважаючи на деякі технічні проблеми з паливом компанії-конкурента", - зазначив Родерик.

Як вже повідомляло Еспресо.TV, росіяни, монополізувавши ринок ядерного палива, намагаються здійснювати певний тиск - так само, як це робить інший монополіст - РАТ "Газпром".