Восьмикласника за патріотизм ледь не вигнали з ліцею

Козацька зачіска підлітка спричинила грандіозний скандал у Кривому Розі

Цю приголомшливу історію на своїй сторінці у Фейсбук розповіла журналістка Ольга Павловська, повідомляє Еспресо TV.

"Восьмикласник Юрко з почуття патріотизму вирішив собі зачіску поміняти. Мама здивувалася, але була не проти. Однокласники похихотіли, але швидко заспокоїлися, так як з хлопчиком дружать, та й ніякими політичними дискусіями він їм мозок не виносить. Вчителі поцікавилися новою модою у підлітків і заспокоїлися. Але не тут-то було", - пише Ольга

Далі історія набуває  нечуваного розголосу.

"Директор криворізького ліцею вирішила чуб не за статутом , зачіска неформальна , а хлопчик - провокатор до мозку кісток. І стала вона його умовляти збрити чубчик від гріха подалі. Аргументи: розкладає згуртовану атмосферу в колективі, подає поганий предмет зразково-показовим школярам і взагалі - стиль не діловий (не личить званню храму знань високої культури та побуту).

Хлопчик за свій чубчик став тримати оборону. Пішла важка артилерія - "з таким чубчиком тут вчитися не будеш, а з певною характеристикою зі школи більше нікуди не візьмуть". На захист чубчика хлопчик взяв телефон, монолог директора записав і злив у соцмережу. Після цього повідомив мамі. Вона в шоці. Особливо від того факту, що з нею педагоги на цю тему не говорили. А тут і група підтримки з соцмереж приспіла. Ліцей пікетують на захист чубчика. Директор миттю на лікарняний. Ліцей закрили зсередини на ключ. Райвно на зустріч не стало. Чиновники від освіти теж знайшли вихід із ситуації - з мамою не зустрічатися, коментарів не давати, зате організувати армію мам учнів цього ліцею", - говорить журналістка.

Телефон Ольги був переданий батькам, які підтримували директора і вони стали надзвонювати журналісту, щоб переконати, у правильності дій директора ліцею.

«Їм видали мій (!) номер мобільного, щоб родительки масово телефонували і переконували, яка зразкова у них директор. Після дванадцятого дзвінка вимкнула звук. Всього нарахувала 38 дзвінків.

Увага, питання: чому дорослі люди з вищою освітою не змогли вирішити питання чубчика без пікетів, скандалів і залучення ТВ?

Хлопчик сказав, що тепер чубчик НЕ збриє принципово», - написала вона.