Терористи кажуть, що ніякого зіткнення чи жертв у Слов'янську не було

Командування сил самооборони і народного ополчення , які взяли під контроль місто Слов'янськ, категорично спростовує інформацію про зіткнення і жертви

У місті обстановка спокійна, заявив журналістові "ІТАР -ТАСС" один з командирів народного ополчення Донбасу Олександр Філоненко, передає Еспресо.TV.

"Всю ніч взагалі було тихо, вранці були чутні кілька вибухів, але це швидше петарди. Є така тактика у агентів СБУ - чимось гримнути, потиснуть на нерви. Але самі бачите, всі живі - здорові, жертв і руйнувань немає" , - заявив Філоненко.

За його словами, він всю ніч провів на так званому другому блок-посту. Судячи з повідомлень, які раніше поширювали офіційні представники Києва (в тому числі і в соцмережах) саме цей блок-пост був обстріляний з гранатомета, а потім навіть захоплений.

"Ми всі читаємо, що про нас пишуть. Зрозуміло, що тиснуть, лякають, просто брешуть. Не дарма ж міністр каже, щоб усі по домівках поховалися, що буде штурм - тисне. Поки не було ніякого штурму, але ми готуємося. І ми знаємо, за що виступаємо, за що стоїмо: ми за федералізацію", - говорить Філоненко.

На цей час навіть натяків на якусь активність, слідів бою, переміщення військових ні в місті, ані на в'їзді в місто з боку Донецька немає. Вранці в небі над Слов'янському баражували два вертольоти, але зараз "патрулювання" припинилося.