Тимошенко: На Сході діють не сепаратисти, а агенти ФСБ

На Сході України не існує сепаратистських рухів, там діють загони спецслужб Росії, які намагаються дестабілізувати ситуацію в країні

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час вшанування пам'яті героїв Холодного яру у селі Мельники Черкаської області.

 «Не існує так званих сепаратистських рухів, а існують загони ФСБ, які симулюють сепаратизм і які із зброєю і з посвідченнями спецслужб Росії сьогодні створюють для всього світу картинку, що нібито Україна розколюється», - наголосила вона.
 
«Ця агресія відбувається саме зараз неспроста, тому що через декілька днів в Женеві починається великий переговорних процес (у рамках ЄС-США-Україна-Росія), який від слабкості, того, що відбувається під впливом фінансових санкцій, Росія сама попросила у світу», - сказала лідер «Батьківщини».
 
Тимошенко пояснила, для чого Росія влаштувала заворушення на сході України. «Це потрібно, щоб задекларувати таку собі агресивну якби-то сепаратистську позицію, а на базі цього вони висувають зараз Україні ультиматуми перед ЄС та США, вони хочуть отримати підтримку», - зазначила вона.
 
За словами Тимошенко, перше, що вимагає Росія, організовуючи штучні агресії на сході – «вони хочуть, щоб ми прийняли Конституцію в редакції Кремля і щоб ця Конституція започаткувала в Україні ще приблизно 10 територій як АР Крим, а це федералізація, і щоб це зробити основою для подальшого розколу України».
 
Другий ультиматум, зазначила вона, це заяви щодо того, що Росія вестиме переговори з Україною лише за умови коли «Крим визнають невід'ємною територією Росії, і за це Росія готова заплатити нам, бачите, «великі» кошти, тому що вони хочуть відкупитися від тиску світу і від того, що Росія, по суті, втрачає фінансово-економічну стабільність і починає свій шлях самознищення».
 
«Якщо вони не зупиняться – кінець режиму Путіна вже є очевидним, він розпочався в Криму», - додала Тимошенко.
 
«Агресія проти України насправді є агресією проти світового порядку і бажанням Путіна переформатувати цей світовий порядок», - наголосила вона.
 
Тимошенко підкреслила, що якщо Кремль не припинить військову агресію – то Україна звернеться до світу, аби демократичні країни розпочали третю хвилю фінансово-економічних санкцій. Третій ультиматум, за її словами, «щоб ми ніколи не мали нічого спільного з ЄС, НАТО, з європейськими системами оборони».
 
Ще один ультиматум Кремля, зазначила лідер «Батьківщини», – це створення уряду за списком російської влади. «Я хочу зараз вам чітко сказати, що Путін - ворог номер один для України разом з усіма, хто його підтримує в агресії проти України. Ніякі ультиматуми не будуть прийняті ні світом, ні Україною. Сьогодні кожен, хто відчуває себе українцем, готовий стати на захист країни. І жодного дня не буде сумнівів в тому, щоб дати відпір окупантам і агресорам Кремля якщо вони ступлять за кордон континентальної України», - наголосила Тимошенко.