Колесніков не хоче бачити в Донецьку під вікнами людей з автоматами

Лідер Партії Регіонів Борис Колесніков відхрестився від сепаратистів на Донбасі

Таку думку в кулуарах засідання ВСК з підготовки законопроекту по внесенню змін до Констиутцию заявивсам Колесніков, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

Коментуючи вимоги жителів східних регіонів, лідер ПР зазначив, що їм "некомфортно" бачити під своїми вікнами людей з автоматами, які їх "м'яко кажучи" захищають неофашистськими гаслами".

"Це перше, чого вони не хочуть. Друге - вони не хочуть, щоб ними управляли з Києва... Вони хочуть децентралізації, просто цього так не називають. І третє - щоб гроші, зароблені в області, були витрачені в області", - сказав Колесніков.

Колесніков зазначив, що "ПР не наполягає на федералізації. Ми говоримо - тільки єдина Укрина, тільки унітарний устрій, а внутрішні усі повноваження - на місця".

Він нагадав, що кандидатом у президенти від ПР став Михайло Добкін. Щоб отримати підтримку партії, він вимушений був виступити за унітарну країну з максимальними повноваженнями на місцях.

На його переконання,  в Конституції повинно бути прописано, які податки йдуть в центр, а які остаються на території області.

"У Канаді та Німеччині це принесло успіх, а унія збереже нашу країну у рамках територіальної цілісності", - підсумував лідер ПР.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше в своїй статті, донецький облосередок Партії регіонів збирає свій "сепаратистський" з’їзд депутатів всіх рівнів, який легітимує донбаський бунт. В ній, зокрема йдеться, що Москва доручила Борису Колеснікову легітимізувати брехню міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова Лаврова.