Кожем’якін пропонує Раді прийняти закон, який гарантує проведення виборів в умовах надзвичайного стану

У Верховній Раді України зареєстровано закон №4698, який має гарантувати проведення дострокових виборів в умовах надзвичайного та воєнного стану в країні

Відповідний проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо гарантії проведення дострокових виборів президента України та проміжних виборів до Верховної Ради України в умовах надзвичайного стану та воєнного стану)" зареєстровано в парламенті сьогодні, 14 квітня, пише Еспресо.TV  з посиланням на прес-службу "Батьківщини".

Цей законопроект пропонується прийняти на цьому тижні.

Кожем’якін пояснив, що розробка цього законопроекту обумовлена ситуацією, що склалася в Криму та інших регіонах України у зв’язку з поширенням фактів посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Він уточнив, що проектом пропонується внести зміни до Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану" та до Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

"Ухвалення цього Закону дозволить припинити будь-які політичні спекуляції довкола намагання зірвати вибори президента України за допомогою російського агресора", - підкреслив нардеп.