ОПЕК закликають збільшити нафтовидобуток - вигідного Росії росту цін не трапиться

Організація країн-експортерів нафти у березні 2014 року зафіксувала зниження поставок за підсумками п'яти місяця з останніх семи

Зниження видобутку членами ОПЕК через напружену ситуацію в Лівії підсилює очікування підвищення цін на нафту. Видобуток в Лівії знизилася минулого місяця на 100 тис. барелів на добу до 250 тис. барелів, при цьому падіння було відзначено за підсумками 10 місяців за останній рік, повідомляє "Фінмаркет".

Міжнародне енергетичне агентство минулого тижня заявило, що організації необхідно збільшувати видобуток нафти після сильного падіння в березні.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що нафтопереробні підприємства США та Європи готові закуповувати більше нафти напередодні сезону активного водіння, який викличе підвищення попиту на автомобільне паливо.

За оцінкою МЕА, в березні ОПЕК скоротила видобуток на 890 тис. барелів на добу до 29,6 млн барелів на добу. Організації необхідно підвищити виробництво до 30,6 млн. барелів на добу для того, щоб забезпечити попит в II півріччі, вважають експерти МЕА.