Швейцарцям рекомендують запастися водою, консервами і дровами на випадок війни

Головнокомандувач збройних сил Швейцарії генерал Андре Блаттманн порекомендував громадянам Конфедерації про всяк випадок мати вдома запас питної води, консервів і дров

На думку високопоставленого військового, це необхідно, враховуючи як погіршилася в останні роки ситуація з безпекою в світі, від якої може постраждати навіть традиційно нейтральна країна.

"Ось вже як два або три роки я особливо уважно ставлюся до нових загроз", - розповів головнокомандувач в інтерв'ю, опублікованому в неділю в німецькомовній газеті Schweiz am Sonntag.

"Наше суспільство стало дуже вразливим і не підготовлено до нових ризиків ", - сказав головнокомандувач.

"Для повсякденних потреб людині потрібно, принаймні, вісім літрів води - для того, щоб пити, готувати їжу, прати. Уявіть собі на хвилину, скільки води знадобиться родині на кілька днів", - говорить він. Блаттманн сам подає приклад, як варто діяти. В інтерв'ю газеті генерал розповів, що вдома у нього завжди "є запас з 30-40 упаковок мінеральної води без газу", що дорівнює близько 300 л, плюс цистерна з питною водою.

Те ж саме стосується і запасів продовольства, а також дров, якими можна опалювати приміщення, приводить слова генерала Росбалт.