Ситуація у Слов’янську напружена, місто патрулюють козаки і міліція

Сепаратисти готуються до можливого штурму, а мешканцям радять зайвий раз не виходити на вулиці

Напруга у місті зростає, передає зі Слов'янська Артем Шевченко, кореспондент Еспресо.TV.

“Протягом дня ночі було мирно, але дуже тривожно, з самого ранку всі журналісти і люди могли пересвідчитися, що міська рада Слов’янська перебуває під контролем військової групи, які представляють себе козачим військом, інші - як народна армія ДНР, але очевидно, це військові РФ, у бесідах із місцевими вони це не приховували. Потім прибуло підкріплення, на Камазі прибула ще одна група військових. Вони були сучасно озброєні. Це була озброєна диверсійна група. Вони зайшли в середину міської ради і встановили тотальний контроль над будівлею. Навколо неї були головні події дня. В обід під цією будівлею зібрався мітинг десь до 1000 осіб, які протягом останніх днів перебувають в центрі міста і на цьому мітингу було проголошено про створення тимчасових органів влади, оскільки Неля Штепа на лікарняному, то відповідно треба створити тимчасові органи влади, які б слідкували за життєдіяльністю міста. Все це було на площі, підрозділ озброєний був на сходах, і підняттям рук в гору — це відбувалося. Обрали тимчасового голову Анатолія Хмільового.

В свою чергу Анатолій Хмільовий виступив за створення територіальних громад, які б взяли на себе відповідальність за місто і порадив городянам зайвий раз не виходити на вулицю.  

"Відбуваються провокації, раджу всім сидіти вдома. Треба вибрати територіальну громаду. Вона керуватиме містом. Бо в нашій країні повинен керувати народ. А народу не дають право голосувати", - заявив Анатолій Хмільовий.

Далі Артем Шевченко повідомив, що під вечір у місті з’явились патрулі козаків і міліції.

"Очікують якогось розвитку, - невідомо, що буде далі, адже про антитерористичну операцію ми чуємо не один раз і окрім вчорашніх перестрілок на околицях міста — нічого не було.

Крім того, сьогодні над містом пролетів літак, за моїми оцінками — ЗС України, якийсь транспортний літак”, повідомив Шевченко.