Сюмар: Штурм ВР збігається із планами Москви

Сьогодні ввечері учасники Віче, яке було на Майдані, принесли й запалили під будівлею парламенту шини

Штурмувати парламент ніхто не збирається, повідомляє Еспресо.TV  із посиланням на спільноту Євромайдан у Твіттері

Водночас заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар на своїй сторінці у "Фейсбуці" заявила, що штурм Верховної Ради грає на руку Росії.

"Рішення РНБО про задіяння армії в антитерористичній операції було підписано декілька годин тому. Щойно закінчилася нарада в Турчинова з узгодження всіх питань, пов'язаних з переміщенням Збройних сил, та інших деталей операції. І ці деталі необхідно добре пропрацювати, аби мати результат, а не людські жертви", - написала вона.

"Сигнали, які надходять з Москви у відповідь, достатньо невтішні - починаючи від МЗС Росії про недопущення використання Збройних сил до заяви прес-секретаря Путіна про те, що "надходить дуже багато звернень із Східної України, адресованих Путіну, втрутитися в тій чи іншій формі", - зазначила Сюмар.

"Це свідчить про те, що Москва готує ґрунт для інтервенції, дестабілізуючи як схід, так і центр. Плани штурму Верховної Ради дуже лягають в ці плани дестабілізації", - наголосила заступник секретаря РНБО.

"Некерований парламент означатиме неможливість проведення ефективних операцій та делегітимацію будь-яких владних повноважень як парламенту, так і уряду. Що далі? Не важко уявити. Інтервенцію цілком можна пояснити бажанням забезпечити стабільність в країні, де немає влади і є громадянське протистояння. Російські спецслужби вкотре доводять, що вміють добре грати на суспільних настроях в умовах істерії", - додала Сюмар.