МЗС Франції погрожує Росії третьою фазою санкцій, якщо Москва зірве переговори по Україні

Євросоюз може ввести проти Росії економічні санкції третього рівня в разі провалу переговорів на чотиристоронній зустрічі по Україні у Женеві 17 квітня

З такою заявою у вівторок виступив глава МЗС Франції Лоран Фабіус на урядовій годині в Національних зборах республіки, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

"[Якщо зустріч] не дасть результату, ми повинні будемо перейти до третьої стадії економічних санкцій. Іншого шляху немає", - сказав глава зовнішньополітичного відомства.

Він охарактеризував ситуацію, що складається як "не просто тривожну, а дуже складну".

"Насильство наростає далі. Джерело повинне бути назване. Ясно - це Росія, - сказав він. - У цьому зв'язку, раніше висловлене з боку Франції та інших країн засудження, повністю легітимне. Наша позиція збігається з точкою зору партнерів по ЄС і полягає в підвищеної твердості і відповідальності".

Як пояснив Фабіус, твердість Франції та ЄС виявляється в готовності введення санкцій, а відповідальність полягає у прагненні налагодити діалог.

"З нашими партнерами ми визначили три рівні санкцій, перші два вже були застосовані, - нагадав міністр. - Ми не будемо - і ніхто цього не пропонує - вести війну з Росією. Таким чином треба йти до діалогу, але цей діалог має ґрунтуватися на твердості".