Оробець: Донецькі "волонтери" вбили 10 сепаратистів, не чекаючи антитерористичної операції

На Донбасі за останній час різко зріс рівень злочинності, бо міліція або не виконує своїх обов’язків, або перейшла на бік сепаратистів

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» розповіла народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець, передає Еспресо.TV

Зокрема, розповідаючи про ситуацію в Луганську, вона зазначила, що 50% міліції написало рапорти, 50% залишилось служити Україні. 

«Вся зброя, боєприпаси роздані міліціонерам, збройні кімнати пусті (легкий дисонанс з Кримом та Донецьком). Вся секретка надійно схована. Всі дороги Луганської області закриті блок-постами проукраїнської міліції», - додала вона. 

Також Оробець відзначила зростання рівня злочинності в регіоні.

«Із негативу. Дуже виросла злочинність (на 300%), оскільки вся міліція охороняє РУВС або стоїть на блок-постах. Окрім того, різко виросло безробіття, що і зумовило ріст розбоїв. Місцевий СБУ захоплювали сокіл, беркут та афганці, що качали ситуацію, щоб отримати ті ж привілеї, що їхні "брати по розуму" в Криму», - написала депутатка. 

В Донецьку, на її думку, ситуація вкрай погана. 

«Місцева міліція практично в повному складі зрадила Україну. Всі (або майже всі) блок-пости контролюються колорадосами. Відбулось повноцінне вторгнення. Розвідувально-диверсійних груп ГРУ ГШ ВС РФ як мінімум кілька, загальною силою до батальйона», - розповідає Оробець.

На її думку, якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). 

За словами Оробець, сепаратисти також почали ходити по квартирах людей з проукраїнськими поглядами (дані з глибини області фрагментарні).

Вона також розповіла, що на Донеччині діють «волонтерські групи», які своїми силами боряться з сепаратистами. 

«Є розрізнені групи людей, що не готові йти "під руку" Путіна і чинять опір, в тому числі збройний. Мінімум 10 колорадосів були сьогодні знищені. У підтвердженому з трьох джерел випадку, невідомі троє приїхали під блок-пост, убили всіх колорадосів з автоматів і відбули. Волонтерський рух по-донецьки», - написала депутатка. 

«Про інші ознаки АТО на території області моїм співбесідникам не відомо», - констатувала Оробець.

Вона також розповіла, що 17 квітня в Донецьку планують великий проукраїнський мітинг. 

«Дехто пророкує побоїще, а хтось бачить у цьому певний шанс», - написала Оробець.

Зі своєї подорожі на схід України депутатка зробила наступні висновки. 

1. Місцеві феодали намагаються продати свої послуги подорожче тій зі столиць, яка прогарантує їм повне безроздільне княжіння і дотації. На зразок кадирівської Чечні.

2. У прикордонних областях панує самозаспокоєння на предмет своєї "іншості" від Донецька. Віра в те, що грушники не можуть штурмувати їхні РУВС і не знайдеться 300 відморозків, кому вони роздадуть зброю, перш ніж зникнути. Особливо непевно в Харкові.

3. За цю добу до мене по-справжньому дійшло, як же ж легко було воювати в рідному Києві.