Перший міністр оборони Литви: Українці почнуть оборонятися, як тільки усвідомлять, що Росія зараз є ворогом

Найбільша проблема українців в тому, що вони не усвідомлюють, що Росія зараз – не старший брат, а ворог, що веде військове вторгнення на територію України

Таку думку висловив в ефірі Еспресо.TV перший міністр оборони Литви та політтехнолог Аудрюс Буткявичус.

«Все починається з самовизначення. Росія вже рік веде інформаційну війну проти України, економічна війна триває ще довше. Найбільші проблеми в Україні почалися після того, як Росія згрупувала війська біля кордону з Україною. Хіба так чинить друг, старший брат?» - сказав він.

«Ми всі виросли в умовах інформаційної пропаганди. Якщо кинути огірок в солону воду, він також стане солоним. Так і на нас впливає інформація. Треба до всього ставитися критично», - сказав  Буткявичус.

Він також наголосив, що в умовах фактичної війни влада повинна подбати про максимальну мобілізацію патріотично налаштованих людей.

«Зараз необхідно структурувати народ. Ті, хто підтримують цілісну і незалежну Україну, мають бути мобілізовані. Вони мають отримати від влади чіткі вказівки, що їм робити. Не зі зброєю в руках. Потрібно інформувати своїх друзів, що живуть на Сході, їхати туди», - наголосив екс-міністр.

На його думку, в даний час влада повинна розробити концепцію інформаційної політики, яка б працювала на об’єднання українців.

«Зараз треба діяти на об’єднання нації – розуміти, що гасло «Прапор вище! Зімкнути ряди!» означає створення єдиної для всієї України ідеології», - вважає Буткявичус.

Він також відзначив, що в цьому плані треба віддати належне Путіну, який об’єднав росіян, ведучи війну з Україною.