Прокуратура порушує проти Царьова кримінальне провадження

Прокуратура міста Києва порушує проти народного депутата та кандидата в президенти кримінальне провадження

Про це Еспресо.TV повідомили в столичній прокуратурі.

Про подробиці цієї справи буде повідомлено о 17:00 на прес-конференції, яку дасть прокурор міста Києва Микола Герасимюк.

Пізніше в прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо народного депутата Олега Царьова за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканість України».

«Така реакція прокуратури пов’язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, у яких він закликав до роз’єднання країни, посягав на територіальну цілісність держави та висловлював сепаратистські наміри», - пояснили в ГПУ.

Як повідомив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, за даним фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, у ході якого буде встановлений ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.

У разі підтвердження цих фактів і його вини ГПУ буде підготовлено звернення до Верховної Ради з поданням щодо зняття статусу народного депутата з Царьова. Водночас може бути внесено подання до Центрвиборчкому стосовно позбавлення його статусу кандидата в президенти.

Окрім того, у зв’язку з подіями, які сталися за участі Царьова 14 квітня у Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за «хуліганство». Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Києва.