Штепа розповіла, що терористи озброювали жителів Слов’янська в місцевій церкві

На сьогодні в Слов'янську знаходиться більше тисячі одиниць автоматичної зброї і гранатометів

Про це сьогодні в Донецьку заявила мер міста Неля Штепа, пише Еспресо.TV з посиланням на «Донецьк. Коментарі».

За її словами, основну частину зброї привезли в місто добре озброєні невідомі, яких ЗМІ називають «зеленими чоловічками».

«Я думаю, що добре озброєних людей там осіб 300. А решта - це наші (жителі Слов'янська, - ред.) люди», - стверджує Штепа.

За її словами, дії з повалення місцевої влади проводяться за підтримки місцевої православної церкви.

«П'ять днів тому зібралися ці повстанці за містом Артемівському на трасі в двох КамАЗах. Повні КамАЗи озброєних людей. Після цього, за погодженням з нашим місцевим православним батюшкою батьком Віталієм, вони розмістилися у нього в православному центрі ... До них приєдналося близько 300 людей, яких запрошував батько Віталій. Це колишні афганці, колишні військові, які теж підключилися до цієї повстанської армії», - розповіла Штепа.

Вона уточнила, що ці приїжджі люди наповнили місто зброєю. «Люди приїхали і привезли близько тисячі автоматів, я не знаю, що це, але як мої хлопці-афганці говорили - близько 100 гранатометів, які називаються «Муха», які прострілюють броню танка ... Плюс вони у нас конфіскували в міліції 400 пістолетів і 20 автоматів. Це роздано нашим мешканцям», - підкреслила Штепа.

Нагадаємо, мер Слов'янська Неля Штепа оголосила в місті надзвичайну ситуацію.