The Independent: Путін схожий на Мілошевича

Дії Володимира Путіна на Україну тактично бездоганні, але стратегічно недалекоглядні

Про це йдеться в редакційній статті The Independent.

"Безсумнівно, іредентистська агресія, маскування якої нікого не збило з пантелику, добре приймається в російському Хартленді. Але як щодо більш великих міжнародних наслідків від таких дій?" - цікавиться видання.

На думку The Independent, залякування України "лише зміцнює давно сформовану за межами Росії думку про те, що це груба, деспотична країна, чия заявлена ​​прихильність до демократії та вільної торгівлі – цілком несправжня".

"Путін, можливо, близький до відновлення російської імперії, але ціною дипломатичного тупика для своєї країни", - констатує видання.

"Протягом української кризи Путін діяв не з сили, а з слабкості. Цим він нагадує Слободана Мілошевича з його безрозсудною спробою перетворити соціалістичну Югославію в сербську наддержаву, після того як основа його влади - монопольна позиція компартії - впала", - йдеться в статті.

"Владі Путіна така небезпека не загрожує, проте Росія знаходиться в серйозному занепаді, як свого часу Югославія, - зазначає The Independent. - Урок югославської трагедії для Заходу полягає в тому, що ми не повинні робити поблажок російській агресії в Україну. Про військові відповіді на можливе вторгнення мова не йде, проте на чотиристоронніх переговорах, які пройдуть в Женеві на цьому тижні (якщо вони відбудуться), Захід повинен заявити, що задумане Путіним не має виправдання і повинно отримати відсіч всіма наявними засобами".