Тимошенко представила Штаб "народного руху опору" (СПИСОК)

Кандидат у президенти, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко оголосила про створення загальнонаціонального руху опору російській агресії

Про це заявила вона сьогодні під час прес-конференції в Києві, передає Еспресо.TV

За словами Тимошенко, мета такого руху, "щоб сьогодні в кожному місті були створені створені спеціальні мобілізаційні бригади".

Склад першого рівня штабу руху опору:

"Це та перша команда, яка об’єднає лідерів громадянського суспільства, які мають авторитет і довіру. Це українці, які готові йти і захищати Україну", - зазначила лідер "Батьківщини".

Також Тимошенко повідомила про початок створення трьох бригад територіальної оборони в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях.

Окрім того, вона оголосила про створення міжнародного фонду, який акумулюватиме фінансові ресурси, щоб тримати рух опору підготовленим до операцій.

"Наглядова Рада цього фонду представлятимуть особи, яким довіряє вся країна, і які гарантуватимуть, що кожна копійка буде спрямована на захист держави", - наголосила Тимошенко.

"Рух опору, який дасть самоорганізацію і самостійність тим структурам, які збиратимуться, щоб протидіяти російській війні, ці структури будуть ефективно працювати, тому що тут не буде централізації, а буде можливість для самоврядування і право діяти згідно з обставинами, але за координації з Міноборони, СБУ і МВС. Ми зможемо провести велику мобілізаційну роботу і допомогти нашим силовим структурам захистити Україну від війни", - підкреслила кандидат у президенти.