Під Краматорськом та у Слов'янську йде військова фаза антитерористичної операції (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

На Донеччині тривають дії по стабілізації ситуації в регіоні

20.18 Вбитих та поранених серед бійців МВС та СБУ немає

Радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський повідомив, що у ході антитерористичної операції у Краматорську обійшлось без втрат. За його словами, українські силовики взяли у полон сепаратистів, загиблих серед військовослужбовців немає.

19.39 Антитерористичною операцією у Краматорську керував генерал-лейтенант Крутов

 У Слов’янську тривожне затишшя, але ситуація може змінитися будь-якої миті, передає кореспондент Еспресо.TV.

18.15 Спецназ МВС звільнив аеродром в Краматорську

Під час антитерористичної операції було звільнено аеропорт в Краматорську. Про це повідомив виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов під час засідання Верховної Ради.

Як раніше передавав кореспондент Еспресо.TV,  літак Су-24 обстріляв наземні позиції, після чого полетів з місця подій. Пізніше до аеродрому прибув БТР.

В той же час УНН з посиланням на Міноборони повідомляє, що у Краматорську розпочалася спецоперація українських силовиків в рамках антитерористичних заходів, оголошених українською владою. 

«У Краматорську розпочалася та триває спецоперація, що проводиться українськими силовиками в рамка антитерористичних заходів, оголошених Турчиновим. Збройні сили України надають підтримку у її проведенні. Але щодо деталей - то вони не розголошуються. Якщо будуть якісь результати, про це буде повідомлено офіційно в СБУ, якщо будуть задіяні ЗСУ, то, відповідно, про це повідомлять на сайті Міноборони», - зазначили у військовому відомстві.

Крім того, стало відомо, що наразі будівлю Краматорського міськвідділку міліції звільнено, але загарбники розтрощили там комп’ютерну техніку, побили скло. У найближчий час планується звільнити будівлю Краматорського виконкому.

У свою чергу російська агенція «РИА Новости» з посиланням на лідерів терористів повідомляє, що українська армія штурмує аеродром біля Краматорська, є перші поранені серед ополченців.

«Представники української армії на БТР під'їхали до військового аеродрому між Краматорськом та Слов'янськом. Вони вступили в переговори з ополченцями, які контролювали аеродром. Несподівано почалася стрілянина. Серед ополченців є поранені, можливо, убиті. Решта ополченців перекрили в'їзди в Краматорськ і готові відбивати напад», - сказав по телефону представник терористів.