У Німеччині просять прибрати радянські танки в центрі Берліна на знак протесту проти дій Путіна

Петицію із закликом прибрати радянські танки з Меморіального комплексу Берлін-Тіргартен подали в парламент ФРН німецький таблоїд Bild і столична газета Berliner Zeitung на знак протесту проти дій Росії в Криму

"Ми не хочемо бачити ні танки, ні символи мілітаризму в Меморіалі полеглим радянським воїнам, розташованому біля Бранденбурзьких воріт у Берліні", - йдеться в петиції, оприлюдненої у вівторок, 15 квітня, пише "Deutsche Welle".

Вперше після закінчення Другої світової війни Росія застосувала силу і використовувала війська в Криму для зміни кордонів. На кордоні з Україною сконцентровані російські військові підрозділи, загрозливі свободі незалежної держави, відзначають автори петиції, що закликають громадян підтримати ініціативу.

"Ми, що підписали петицію, не можемо погодитися з тим, що в 21 столітті військова сила знову стає засобом політики в Європі. Тому закликаємо бундестаг вжити заходів для того, щоб з Меморіального комплексу Берлін-Тіргартен були вилучені обидва танки, що там знаходяться", - йдеться в документі.

У той же час в петиції підкреслюється, що ніхто не ставить під сумнів данину пам'яті і уклін перед незліченними жертвами російського народу в роки Другої світової війни.

"Уроки спустошливої ​​і кровопролитної війни повинні нести ідеї миру і взаємної поваги народів. Особливо в центрі Берліна, де зародилося зло двадцятого сторіччя", - підкреслюється в петиції.

Bild просить громадян підтримати ініціативу, відправляючи до редакції листівки.