Донецький гірник - Добкіну: "Достали вы уже со своим русским языком!"

Голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко сказав Михайло Добкіну, що проблеми дискримінації російськомовних людей на Донбасі не існує

Про це він заявив у телефонному включенні  у ефірі «Шустер LIVE», передає Еспресо.TV.

Він сказав, що шахтарі вийдуть на мітинг 17 квітня, щоб захистити себе і Україну від сепаратистів. Звинуватив владу у бездіяльності і неспроможності їх захистити.

"Влада робить все для того, щоб Донбас здать", - сказав він.

"Міліція зустрічає сепаратистів з хлібом-сіллю, адміністративні будівлі не захоплюють, вони заходять туди, як до себе додому. Ми прийняли рішення захищати Донбас, захищати свої сім’ї, захищати свій народ, захищати Україну. Але на привеликий жаль, добровольці у воєнкоматах отримують відмови, народ – беззройний. Зараз дивлюсь на Михайла Добкіна, так от хочу йому сказати: мені ніхто не забороняє розмовляти російською мовою. Ви вже дістали всіх російською мовою, і тим, що тут утиски. Немає у нас такого. Немає. Ви мене зрозуміли? Ви мене зрозуміли?"

"Це Ви зараз з ким розмовляєте?", - спробував підвищити голос у притаманній йому манері Добкін. 

На уточнення гірника, що саме з ним, кандидат у Президенти порадив піти і висловити свою позицію у Донецькій облраді.

"Тільки повище на барикаду підніміться і голосніше скажіть це", - нервово заявив Добкін. І звернувся до ведучого програми Савіка Шустера з питанням, чому він повинен це вислуховувати?

На що той риторично запитав: "А чому, ні?"