Колишні хокеїсти судяться з НХЛ, яка "проповідує насильство"

Колишні хокеїсти Дейв Крістіан, Рід Ларсон і Вільям Беннетт подали позов на НХЛ, яка "проповідувала" агресивну гру, що призвело до частих травм голови у гравців

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "РИА Новости".

"Я думаю, прославляння насильства - дійсно ахіллесова п'ята НХЛ. Якщо з нашого позову щось вийде, то, можливо, ліга поміняє акценти щодо агресивної гри", - заявив адвокат групи Крістіана, Ларсона і Беннетта Рід Циммерман.

У позові стверджується, що НХЛ приховала або звела до мінімуму освідомлення гравців про ризики струсу мозку, тим самим піддаючи їх ще більшому ризику розвитку таких порушень, як втрата пам'яті, депресія, когнітивні порушення, а також захворювання, пов'язані з порушеннями мозку - шизофренія, хвороба Альцгеймера і хвороба Паркінсона.

Раніше подібні позови проти ліги подали дві групи з десяти і дев'яти колишніх гравців НХЛ. 

Циммерман працював з подібними звинуваченнями з боку екс-гравців проти Національної футбольної ліги (NFL). Зрештою, в кінці серпня минулого року ліга була змушена виплатити $765 млн., щоб врегулювати позов від понад 4500 колишніх гравців та їхніх сімей, які звинуватили NFL у приховуванні інформації про небезпеку черепно-мозкових травм.